Ποιοί είμαστε

Το Σωματείο 

Η Γη Θεραπαινίς είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές.

Ιδρύθηκε το 2017 από γονείς και φίλους ατόμων με αυτισμό, με σκοπό τη δημιουργία ενός θεραπευτικού αγροκτήματος, όπου ενήλικα άτομα με αυτισμό θα μπορούν να εκπαιδεύονται, να εργάζονται κάτω από προσαρμοσμένες συνθήκες και να διαμένουν.

To Δ.Σ

του Σωματείου: 

Έλενα Αρβανίτη – Πρόεδρος

Ρένα Βοστάνη – Αντιπρόεδρος

Σοφία Μιχαλοπούλου - Γ. Γραμματέας

Βάσω Αβραμέα – Ταμίας

Αγγελική Δάβαρη - Μέλος

Πρωτοβουλία - Εναλλακτική εκπαίδευση 

Το αγρόκτημα θα περιλαμβάνει στο σχεδιασμό του:

Καλλιέργειες βιολογικών προϊόντων, εργαστήρια εκπαίδευσης (κεραμικό,ξυλουργικό κ.ά), μεταποίησης προϊόντων, φροντίδα μικρών ζώων,  θεραπεία υποβοηθούμενη από το άλογο και στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ).

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία γονέων που έρχεται να καλύψει το τεράστιο κρατικό κενό που υπάρχει στη χώρα μας σε δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης ενήλικων ατόμων με αυτισμό, καθώς και στην παροχή διαμονής σε στέγη προσαρμοσμένη στον αυτισμό.

Παράλληλα αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια να συνδεθεί η ανάγκη αυτή με την οικολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος του σωματείου μας είναι να προβάλλει νέους, εναλλακτικούς τρόπους εκπαίδευσης για τα άτομα με αυτισμό, μακριά από το ψυχιατρικό μοντέλο και την ιδρυματική φροντίδα, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.